Урочистості до Дня Соборності України

22.01.2019 - 13:00 до 15:00

У художній галереї пройшли урочистості до Дня Соборності України, 100-річчя проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР та Дня пам’яті Героїв Крут.

На початку хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув, захищаючи нашу державу в різні часи її становлення. Далі було зачитано привітання від голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної.

Звертаючись до учасників заходу, голова Чугуївської райдержадміністрації Микола Шошин підкреслив, що це одне з найголовніших свят українського народу.
«Історія того часу тісно переплітається зі сторінками сучасності, бо і сьогодні українські військові, як і 100 років тому, захищають нашу державу, її суверенітет і цілісність, – зазначив керівник району. – Хочу висловити військовослужбовцям щирі слова подяки і наголосити, що зараз, як ніколи, ми повинні об’єднати зусилля заради майбутнього України, наших дітей і наступних поколінь. Український народ – талановитий та працьовитий, і нам є чим пишатися. Від щирого серця бажаю всім віри в майбутнє і найголовнішого – щоб на нашій землі скоріше запанував довгоочікуваний мир!»

У рамках заходу заступник директора з наукової роботи Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна Ольга Шевченко провела досить глибокий історичний екскурс «Соборність: два полюси однієї події», в якому детально розповіла про події того часу, зокрема в Чугуєві і Чугуївському районі.

Також відбулася експрес-виставка дитячих плакатів «Соборна мати Україна – одна для всіх як оберіг»», яку підготували учні навчальних закладів району.

Фото: https://www.repin.in.ua/uk/gallery/urochistosti-do-dnya-sobornosti-ukrayini

https://www.youtube.com/watch?v=ZZEznUM3ivg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR...