Ніч музеїв-2018

20.05.2018 - 18:00 до 21:30

Рік Культурної Спадщини в Європі, Міжнародний день музеїв і акція Ніч у музеї – це дивовижна нагода відкрити двері, за якими сховані музейні таємниці, матеріальні та нематеріальні скарби, які ми з вами успадкували. Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна справді відімкне двері, які зазвичай зачинені для відвідувачів.
20 травня 2018 року всі бажаючі зможуть:
- потрапити до приміщень Штабів військових поселень, які ще не стали частиною експозиційних площ Художньої галереї, котрі являють собою манускрипти з історією будівлі;
- поглянути на виставкові зали під зовсім іншим кутом, дізнатися їх приховану історію;
- спуститися до підвалу та зрозуміти, що в наших Штабах навіть підвальні приміщення вражають своєю красою і надихають, є творчим притулком для предметів мистецтва.
Тільки в цю весняну неділю можна буде якнайкраще зрозуміти історію будівлі, шлях її перетворення з військових штабів на Штаби Мистецтва. 
…а там де сьогодні виставкова зала раніше на великому важкому станку друкували карти…кордегардія була розташована біля…а обер-квартирмейстером на той час був… Наступної неділі всі ці уривки фраз стануть історією, яка захопить, здивує і навіть пояснить деякі аспекти сьогодення міста Чугуєва.
КОЛИ: 20 травня 2018 року, початок о 18:00
ДЕ: м. Чугуїв, пл. Соборна, 2, Штаби військових поселень/Художня галерея
І ЩО САМЕ:
18:30 - лекція «Штаби: між минулим і майбутнім»
Квест будівлею «Штабні таємниці»
Цікаві нові виставки з елементами інтерактиву

Лише надвечір таємниці розвіються, Ви наче побачити зворотній бік місяця, якщо разом з нами вирушите у дивовижну мандрівку крізь століття, переступив поріг Художньої галереї-Штабів військових поселень. Розгадаємо таємниці старої будівлі разом!